Emma 10 ugerEmma1

Hvem er vi

Vi er et ægtepar som først havde en Engelsk Springer Spaniel (han) og har nu en Engelsk Springer Spaniel (hun),

Baggrunds historie

I 2000 besluttede vi os for at vi skulle have en hund, og vi talte meget om hvilken type hund vi skulle købe og da vi intet viste om .

  • Hvilken type hund
  • Hvad skulle hunde bruges til
  • Hvor meget træning
  • Er der plads til en stor hund i en lejlighed

 

 

Hvilken type hund.
Vi fandt en CD hvor vi kunne indtaste informationer vedrørende de forskellige ting som man bør tage stilling til inden købet af en hund.
Her blev der blandt andet spurgt til følgende..

  • Hvilken størelse hund (lille, medium, stor)
  • Hvilken type hund (Vagthund - Selskabshund - Brugshund)
  • Hvor meget pelspleje
  • Hvor mange ture vil du gå om dagen
  • Hvilken temerament
  • Etc.

Da vi havde været igennem alle spørgsmålene var der fire hunde at vælge imellem, hvor den ene var en Engelsk Cocker Spaniel (jeg kan desvære ikke huske, hvilke de sidste 3 racer var), men vi talte sammen og vi begyndte at kigge på andre Spaniels da jeg syntes at en Cocker spaniel var for lille. Der findes rigtig mange bøger om spaniels som kan lånes på bilioteket eller købes i boghandlen. Da vi havde læst en del om spaniels blev vi enige om at vi ville have en Engelsk Springer Spaniel. Nu begyndte vi at søget på nettet og fandt ganske hurtigt en hjemmside www.spanielklubben.dk hvor der var en hvalpeliste. Vi begyndte herefter at ringe til en opdrætter, men hun havde solgt alle sine hvalpe og hun henviste os til en anden opdrætter, hvor vi så tog ud og kiggede på hvalp. Vi fandt vores første Springer Spaniels hos www.concatenate.dk hvor vi fik en grundig vejledning inden vi kunne hente vores Baloo som han kom til hedde. Vi startede på træning i Albertslund hundeskole da han var 10 uger gammel. Her fik vi en rigtig god træning af kyndige trænere og vi mødte et andet par som også havde en lille hvalp. Det viste sig at træneren var formand for Spanielklubben region 2 og det par som vi havde mødt var bestyrelsesmedlemmer i samme region. De fortalte at de var ved at starte et dressur kursus og at vi var velkommen til at træne der, efter dette dressur kursus som startede med et foredrag om hunden og dens baggrund blev min interesse for at benytte min hund til jagt og udstilling vækket. Vi begyndte at gå på udstilling med et godt resultat og blev bidt af dette. Vi begyndte at tage på udstillinger i Tyskland som til sidst endte med at Baloo blev Tysk udstillings champingon, samtidigt var jeg gået igang med at tage jagttegn og begyndte på jagttrænning. Til sidst var jeg også blevet medlem af bestyrelsen i region 2 og vores vennepar fra den første trænning var og er stagdigvæk vores rigtige gode venner som vi tager på ferie med stort set hvert år. Vi flyttede til sydsjælland og jeg kom forholdsvis hurtig med i bestyrelsen i region 3, hvor trænningen er meget basseret på jagttrænning men der er også dressur træning. Vi har nogle rigtige gode forbindelser til de forskellige landmænd og jagtkonsortier, hvilket gør at vi har ekstemt gode træningsforhold til vores hunde. Vores nuværende hund Emma har vi købt hos kennel Alekri, som kigger meget på de jagtmæssige egneskaber i deres avl.